Shipping & language selector

Please select the country where your order will be shipped to. This will give you the correct pricing, delivery times and shipping costs for your destination. All orders are dispatched from Sweden.

Kundservice

Kundtjänst på frankdandy.com

Vi på kundtjänst är här för att hjälpa dig med allt du behöver för att kunna handla på frankdandy.com. Innan du kontaktar oss bör du läsa igenom vår frågor & svar sektion där de vanligaste frågorna besvaras. Hittar du inte det du söker där och har frågor kring:

 • Kortbetalning
 • Faktura-/delbetalning via Klarna
 • Direkt (via Internetbank)
 • PayPal

Då kan du kontakta oss per e-mail eller telefon. På FRANKDANDY.COM har vi som policy att försöka besvara dessa frågor inom 48h (vardagar).

Kundtjänst har öppet: Vardagar: 09.00-12.00, 13.00-16.00 Lördag, Söndag och helgdagar: Stängt

E-mail: support@frankdandy.com. Ange noga vad ditt ärende gäller. Telefon: 036-3333440

Handla & betala

SÅ HÄR HANDLAR DU

När du har hittat en produkt du vill köpa väljer du först storlek, antal och sedan klickar du på köpknappen för att lägga produkten i kundvagnen. En skylt kommer fram när du klickar på köpknappen den indikerar att du lagt en vara i kundkorgen. Antingen klickar du på skylten så kommer du direkt till kassan eller så fortsätter du handla som vanligt.

Varukorgen hittar du senare högst upp till höger på din skärm. Kontrollera att alla de produkter du önskar köpa finns med i din kundvagn. Vill du ändra antal eller ta bort någon produkt kan du göra det i kassan. Vill du lägga till en produkt i din kundvagn letar du upp den som vanligt och klickar på köp för att uppdatera kundvagnen, och klickar dig sedan vidare till kassan igen. Ange eventuellt om du har någon rabattkod och klicka uppdatera. Välj det betalningssätt du önskar använda. (Läs gärna mer om våra olika betalningssätt nedan.)

När alla uppgifter är rätt ifyllda klickar du i att du accepterar våra köpvillkor och trycker du på ”Slutför köp”. När du bekräftar din order hanteras din betalning enligt villkoren för det betalningssätt du valt. Skulle betalningen av någon anledning inte godkännas skickas du tillbaka till kassan för att kunna välja ett annat betalningssätt. Går betalningen igenom som den ska skickas du till en sida som bekräftar att din order är mottagen. Du kommer även att få en orderbekräftelse via e-post som bekräftar att vi har mottagit din order.

Betalningssätt

Du kan välja mellan följande betalningssätt i Sverige:

 • Kortbetalning
 • Faktura-/delbetalning via Klarna
 • Direkt (via Internetbank)
 • PayPal

I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout.

Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du Frank Dandys allmänna villkor.

Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker.

Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med en PIN-kod.

All kommunikation och information kring betalningar kommer till dig direkt från Klarna.

PayPal PayPal har utvecklats från grunden till att vara ett av de säkraste sätten att skicka pengar online. Till skillnad från andra finansinstitut skickas betalningar utan ekonomisk information. Det fungerar på det sätt att du skaffar ett konto hos PayPal. Det kontot fyller du sedan med pengar, från t.ex. ditt kreditkort eller ditt bankkonto. Sedan när du ska lägga din order hos oss väljer du betalningsalternativet PayPal i Kassan och då för du över pengar från ditt PayPal konto till oss på frankdandy.com.

För att betala med PayPal behöver du ett PayPal konto, klicka här för att skaffa ett PayPal konto.

Vi på frankdandy.com tar inte ut någon avgift om du väljer att betala med PayPal. Däremot tar PayPal ut en avgift för betalningen på mellan 1,9-3,4% av orderbeloppet + 3,25 kr. Denna avgift debiteras ditt PayPal konto. Läs mer här.

LEVERANSINFORMATION Snabb & trygg leverans De varor som är tillgängliga för att lägga i kundkorgen är lagervaror för omgående leverans. Ibland kan vi erbjuda möjligheten att förbeställa en vara men då är det tydligt indikerat. Alla beställningar som görs innan klockan 15:00 skickas normalt samma dag, gäller vardagar. Leveranstiden är normalt 1-3 dagar beroende på vart i Sverige du bor. Vi skickar alla våra försändelser med Posten eller DHL. I det fall paketet inte kan levereras direkt i brevlådan, får du en avisering från Posten eller DHL, eller via SMS, vilken du använder för att lösa ut ditt paket på angivet utlämningsställe.

Annan leveransadress När du betalar med kreditkort eller direktbetalning har du möjlighet att skicka varorna till en annan leveransadress än din egen. Detta är perfekt om varan ska gå som present eller till någon tillfällig bostad. Din följesedel/orderbekräftelse skickas till din gamla adress. Detta för att bara du ska se vad det kostar.

Ansvar Frankdandy.com är betalningsansvariga ifall varan skadas eller kommer bort på väg till dig. Du måste då kontakta vår kundtjänst så snart som möjligt, dock senast inom 60 dagar. Kommer varan bort eller blir skadad när du returnerar varan så är det du som är betalningsskyldig.

Ej utlösta paket Frank Dandy AB loggar alltid IP-nummer vid köp. Om vi får tillbaka paket som inte lösts ut från posten, förbehåller vi oss rätten att debitera dig för samtliga de kostnader som uppstår i samband med en sådan retur + hanteringskostnad totalt 249 SEK. Pengarna dras från det inbetalda beloppet för ordern. Är beloppet för återförsändelsen högre äns kundens inbetalda summa för ordern återbetals inga pengar till kund. Har man fler än 2 outlösta paket så kommer ens kundnummer att spärras för shopping hos oss.

RETURER & BYTEN Ångerrätt Enligt svensk konsumentlagstiftning har du som konsument 14 dagars ångerrätt. Vi på frankdandy.com vill självklart att du ska vara nöjd med din vara. Därför ger vi dig alltid öppet köp i 30 dagar. Du har 14 dagar på dig att returnera varan efter att du har meddelat oss om ånger. Eftersom underkläder är en hygienprodukt får du använda dig av din ångerrätt om varan inte blivit uppackad. Kolla innan du öppnar förpackningen så att storleken är samma som du beställde, att färgen är den samma som du önskade och att det är samma modell. Var även noga med att kolla din storlek innan du beställer. Returnerar du varor som är använda mer än nödvändigt, så att den skickas tillbaka i försämrat skick, för att undersöka dess funktion och egenskaper gör vi avdrag på återbetalningen med 100%.

Länk till Konsumentverkets ångerblankett >

Vid köp av t-shirts, tanktops, loungewear och badbyxor går det naturligtvis att byta även en öppnad förpackning. Det enda villkoret är att varan kommer tillbaka i originalskick d.v.s. att den ej är använd. Bifoga alltid originalförpackningar och eventuella tags. Om en vara är felexpedierad eller felaktig står vi självklart för returportot.

Följ steg 1 och 2 nedan för att skicka tillbaka dina varor till oss.

Byten Om du vill byta en vara så är det enklaste och snabbaste sättet att lägga en ny beställning i shoppen på den vara som du vill byta till. Sedan utnyttjar du ångerrätten för den vara som du vill byta från och returnerar den till oss enligt anvisningen nedan. Observera att samma regler gäller för en vara som du vill byta som vid ett ångrat köp dvs att förpackningen ska vara obruten vid köp av underkläder.

Reklamationer Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle du få en defekt vara har du reklamationsrätt i 3 år från det att du mottagit varan förutsatt att felet är ursprungligt. Om du fått en defekt eller fellevererad vara ber vi dig att kontakta kundtjänst så snart som möjligt , dock senast inom 60 dagar efter att du upptäckt felet. Vi står självklart för frakten vid felleveranser samt reklamationer. Din reklamation eller fellevererade vara skickar du i retur till oss enligt anvisningen nedan.

OBS! Vid en reklamation görs en utredning utav produkten. Dina åsikter som kund värderas högt därför ber vi dig att kontakta oss vid åsikter eller bekymmer. I det fall en vara reklameras efter sex månader ligger bevisbördan på dig som konsument att felet varit ursprungligt. Vid eventuell tvist kommer Frank Dandy AB följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Vid en godkänd reklamation ersätts du givetvis för eventuella fraktkostnader samt andra konstanser som kan ha uppkommit i samband med reklamationen.

Följ steg 1 och 2 nedan för att skicka tillbaka dina varor till oss:

 1. Kontakta kundtjänst på onlineorder@frankdandy.com så snart som möjligt efter leveransen. Ange om det rör en reklamation, byte eller utnyttjande av ångerrätt. Viktigt att du även anger ordernr eller den e-mail som du angav när du beställde varorna så vi kan hitta din order.

 2. Du får sedan en adress av oss dit du ska skicka varan. Som konsument står du själv för returfrakten. När vi har fått varan och ångerköpet, bytet eller reklamationen är godkänd skickar vi en ny vara eller betalar tillbaka det du betalt för varan eller varorna.

OBS! Normalt tar det ca två veckor från och med att vi mottagit din retur till oss innan du erhåller eventuell återbetalning. I undantagsfall kan det ta upp till 30 dagar vid återbetalning vilket är den maximala tiden enligt lag.

KÖP- & ANVÄNDARVILLKOR Dessa köpvillkor ("Avtalet" nedan) är anpassade för försäljning på Internet (distanshandel). Frank Dandy AB (Organisationsnummer: 556779-8284) är den säljande parten. Du, ("kunden" nedan), är den köpande parten. Villkoren i detta Avtal är anpassade för försäljning till privatpersoner som fyllt 18 år och till näringsidkare med hemvist i Sverige och vid försäljning av varor (produkter nedan). Hos oss kan du som kund enkelt göra en beställning på frankdandy.com. Är du näringsidkare och önskar beställa ombeds du kontakta Frankdandy.com innan köpet.

Villkor eller delar därav i detta Avtal som avviker från tvingande lagstiftning är utan verkan i den mån avvikelsen inte är till förmån för kunden. Denna bestämmelse gäller endast om kunden är privatperson och att köpet avser privat konsumtion.

Produkter Alla produkter som erbjuds på frankdandy.com är anpassade för bruk på den svenska marknaden. Det innebär bland annat att produkterna uppfyller svenska miljökrav och säkerhetsföreskrifter.

Beställning Beställning av Produkterna sker via Frank Dandy’s webbshop www.Frankdandy.com. När du lagt en beställning hos oss får du ett orderbekräftelsemail som kvittot på din beställning: detta e-postmeddelande är endast ett bekräftelse och kommer inte att utgöra acceptans av din order. Vid beställning träffas avtal om köp först när Frankdandy.com bekräftat beställningen genom en leveransbekräftelse via e-post. Frankdandy.com ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. Frankdandy.com förbehåller sig för fel i information samt fel i specifikation, på samtliga i Frankdandy.com:s sortiment förekommande produkter och tjänster. All bildinformation ska ses som illustrationer, och kan ej heller garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet. Skulle du som konsument anse att produkten du beställt avviker från de bilder som visas på frankdandy.com går det bra reklamera varan. Vid eventuella felaktigheter i angivande av lagerstatus, förbehålls Frankdandy.com rätten att korrigera detta i efterhand. Detta innebär bland annat att om en produkt i Frankdandy.com:s sortiment har utgått eller av annan anledning inte finns att tillgå med iakttagande av rimliga ansträngningar, är Frankdandy.com ej skyldig att tillhandahålla sådan produkt oaktat att Kunden beställt densamma enligt ovan.

Priser och tillgänglighet Samtidigt som vi försöker se till att alla detaljer, beskrivningar och priser som visas på denna webbplats är korrekta, så kan fel uppstå. Om vi ​​upptäcker ett fel i priset på varor som du beställt informerar vi dig om detta så snart som möjligt och ger dig möjlighet att bekräfta din beställning till rätt pris eller avbryta det. Om vi ​​inte kan kontakta dig behandlar vi beställningen som avbokad. Om du avbryter och du redan har betalat för varorna får du givetvis full återbetalning.

Leveransvillkor Leveranstider kan variera beroende på tillgänglighet och beställarens leveransadress. De leveranstider som presenteras på sajten ska därför ses som indikativa. Frank Dandy kan inte ta ansvar för förseningar som uppstår på grund av postgång eller force majeure. Vänligen se avsnittet leveransinformation för ytterligare information.

För beställningar inom EU inkluderar priserna på sajten svensk mervärdesskatt (moms) för närvarande 25 %.

För beställningar utanför EU så är priserna reducerade och exkluderar alla skatter och eventuella avgifter associerade med import av produkterna.

En internationell beställning kan således beläggas med skatt och tull-avgifter även om detta inte alltid är fallet då detta varierar med varornas värde och de skatte-fria tullgränser som respektive land beslutar om. Dessa avgifter ligger utanför Frank Dandy’s kontroll och det är upp till den importerande kunden att betala dessa avgifter.

Om leveransförsening uppstår meddelar Frankdandy.com Kunden detta via e-post. Kunden har alltid rätt att häva köpet vid långvariga leveransförseningar. Hävning av köp ska ske skriftligen via brev eller e-post.

Frankdandy.com betalar tillbaka erlagt köpbelopp i samband med att vi får in er retur. En återbetalning kan ta några bankdagar innan den syns på ert konto. Inkommer ni med skriftlig hänvisning reserverar vi oss för att det kan ta upp till 30 dagar efter att skriftlig hävning har inkommit till oss. Det kan finnas tillfällen då det är omöjligt att fullfölja en beställning, till exempel ifall Frankdandy.coms leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande gentemot Frankdandy.com. Frankdandy.com förbehåller sig därför rätten att friskriva sig från alla krav på ersättning från Kunden gällande leveransförseningar.

Frankdandy.com ansvarar för transportrisken, d.v.s. risken för att en produkt skadas eller kommer bort under transporten till Kunden. Kunden står för risken vid eventuell retur till Frankdandy.com.

Kunden måste anmäla eventuella transportskador till Frankdandy.coms kundtjänst inom skälig tid, senast 60 dagar från det tillfälle då leveransen togs emot. Kunden ansvarar därför för att avemballera och inspektera Produkternas skick snarast efter mottagandet.

Om Kunden upptäcker en transportskada ska Kunden kontakta kundtjänst på mail onlineorder@frankdandy.com Observera att produkten inte får användas av Kunden och att Kunden även måste behålla produktens emballage, så att detta kan besiktigas vid handläggning av skadeärende.

Priser och betalning De priser och avgifter som anges på Frankdandy.coms webbplats är inklusive mervärdeskatt. I kassan tillkommer en avgift för frakt. Vid betalning med faktura tillkommer en fakturaavgift, vilken uppgår till 29 kr för privatpersoner. Fakturan skickas med i paketet med Kundens beställda varor och förfaller till betalning 14 dagar från dagen då Kundens produkter är utlevererade från Frankdandy.coms lager. I det fall Kunden är i dröjsmål med betalningen utgår påminnelseavgift enligt lag med för närvarande 50 kr. I det fall ärendet måste lämnas vidare till inkasso utgår inkassoavgift enligt lag med för närvarande 160 kr. Betalar inte kunden i rätt tid har Frankdandy.com rätt att erhålla dröjsmålsränta enligt lag samt i tillämpliga fall att hålla inne leverans eller del därav. Presentkort köpta på Frankdandy.com fungerar som giltigt betalmedel i 2 år från köpdatum för samtliga produkter på Frankdandy.com med undantag för presentkort.

Din order kommer att godkännas efter den är betald om du väljer annat betalningsalternativ än faktura. Därför kommer du då att debiteras direkt.

Betalningssäkerhet Frankdandy.com garanterar att de betalningsalternativ som erbjuds på Frankdandy.coms webbshop är säkra. Frankdandy.com erbjuder en säker kortbetalning med VISA, MasterCard och American Express i samarbete med Adyen, den ledande leverantören av betaltjänster via Internet, som är certifierade enligt kortindustrins nya skärpta säkerhetskrav PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Vid betalning med kort skickas Kunden vidare till en säker sida med SSL-certifikat hos Adyen där Kunden tryggt kan fylla i sina kortuppgifter och genomföra betalningen. Frankdandy.com hanterar aldrig Kundens kortuppgifter.

Säkerhet och sekretess I samband med Kundens registrering och beställning godkänner Kunden att Frankdandy.com lagrar och använder Kundens uppgifter för att fullfölja sina åtaganden gentemot Kunden. Frankdandy.com dokumenterar även viss kommunikation som Frankdandy.com har med Kunden via telefon eller e-post, för att kunna tillhandahålla den service som Kunden förväntar sig av Frankdandy.com.

Frankdandy.com kommer inte att lämna ut Kundens personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen (PUL) har Kunden rätt att få den information som företaget har registrerat. Om informationen är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan Kunden begära att informationen ska rättas eller tas bort.

Ångerrätt Kunden har alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distansavtalslagen. Ångerrätten gäller endast om produkten är i väsentligen oförändrat skick*, och ångerfristen börjar löpa från den dag Kunden tagit emot produkten. Frankdandy.com betalar tillbaka erlagt köpbelopp senast 30 dagar efter att returnerad produkt kommit Frankdandy.com till godo. Kunden ska själv betala returfrakten och i den mån det är möjligt alltid returnera ångrad produkt i originalförpackning med tillhörande emballage. För att använda sig av ångerrätten ska Kunden kontakta Frankdandy.com via mail onlineorder@frankdandy.com.

*Om Produkten faller inom kategorin underkläder, vilka betraktas som hygienprodukter, krävs att Produkten är oanvänd och i en obruten förpackning.

Läs mer om hur du går till väga för att ångra ditt köp.

Reklamationer Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle du få en defekt vara har du reklamationsrätt, enligt Konsumentköpslagen, i 3 år från det att du mottagit varan förutsatt att felet är ursprungligt. Om du fått en defekt eller fellevererad vara ber vi dig kontakta Kundtjänst så snart som möjligt, dock senast inom 60 dagar efter att du upptäckt felet. Vi står självklart för frakten vid felleveranser samt reklamationer. Din reklamation eller fellevererade vara skickar du i retur till oss enligt anvisningen nedan.

OBS! Vid en reklamation görs en utredning utav produkten. Dina åsikter som kund värderas högt därför ber vi dig att kontakta oss vid åsikter eller bekymmer. Vid eventuell tvist kommer Frank Dandy AB följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Läs mer om hur du går till väga för att reklamera en vara.

Tvister och lagval På dessa allmänna villkor ska svensk rätt tillämpas. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Tvister med anledning av dessa allmänna villkor mellan Frankdandy.com och en Kund som inte är konsument skall prövas vid Stockholms tingsrätt som första och enda instans. Vid frågor eller funderingar om Frankdandy.coms köp- och användarvillkor kontaktas kundtjänst via mail: shop@frankdandy.com.

HANDLA TRYGGT Trygg e-handel Du kan alltid känna dig trygg när du handlar på frankdandy.com. Vi har kundens säkerhet i fokus och samarbetar endast med seriösa och etablerade partners för betalningar och leveranser. Frankdandy.com tillämpar distanshandelslagen och följer konsumentverkets rekommendationer för e-handel. Om du som kund inte är nöjd efter att ha handlat hos oss strävar vi efter att inom 48 timmar ha hanterat ditt ärende (vardagar). Trygg e-handelssymbolen på vår sida visar att vi är medlem i Svensk Distanshandel och följer Trygg e-handels krav för en trygg och säker e-handel.

Syftet med Trygg e-handel är att skapa tydligare, enklare och enhetligare riktlinjer för vad som gäller vid e-handel – både för dig som konsument och för oss som e-handlare. Trygg e-handel administreras av Svensk distanshandel, som med jämna mellanrum kontrollerar medlemmarna för att garantera att alla lever upp till Trygg e-handels krav. Ett av kraven från Trygg e-handel är att medlemsföretaget kan tillhandahålla en säker betalningslösning som krypterar känslig information om konsumentens kortuppgifter vid transaktionstillfället samt ha säkerställda rutiner för hur företaget hanterar konsumentens kort- och personuppgifter efter transaktionen.

Betalningssäkerhet När du handlar på frankdandy.com erbjuder vi en säker kortbetalning med VISA, MasterCard och American Express i samarbete med Adyen. När du betalar med kort skickas du vidare till en säker sida med SSL-certifikat hos Adyen där du tryggt fyller i dina kortuppgifter och genomför betalningen. Frankdandy.com hanterar aldrig dina kortuppgifter.

Adyen Adyen är den ledande leverantören av betaltjänster via Internet och är PCI-DSS-certifierad av kortindustrin (bland andra VISA och MasterCard) till att hantera betaltransaktioner på högsta säkerhetsnivå.

PCI-DSS står för Payment Card Industry Data Security Standard och är ett omfattande program som syftar till att öka datasäkerheten hos samtliga parter som lagrar, processar eller överför kortdata, enligt kortföretagens skärpta krav. Mer information hittar du på Adyen's webbplats.

Säkra kortbetalningar Vad är säkerhetskod (CVV2/CVC2/CSC) ? För att höja säkerheten uppmanas du som kund att ange de tre sista (American Express 4 siffror) siffrorna som är tryckta i signaturfältet på baksidan av kortet. CVV2 är VISAs benämning och CVC2 är Mastercards benämning. American Express motsvarighet kallas CSC. Andra benämningar som används är säkerhetskod, CVV-kod,CVx eller säkerhetsnummer. Denna kod skickas till kortutgivaren för kontroll och verifiering.

Var hittar jag koden på kortet? På VISA, Mastercard och Eurocard hittar du koden på kortets baksida. De tre sista siffrorna i namnteckningsfältet utgör koden. Om du använder American Express finner du den fyrsiffriga koden på kortets framsida.

Varför måste säkerhetskod anges? Detta är för att höja säkerheten. Dessa siffror är slumpmässigt framtagna av kortutgivaren och får endast användas som verifikation vid distanshandelsköp.

Angående kortbetalningar och 3Dsecure 3Dsecure är en av VISA framtagen teknik för att verifiera att den som handlar med ditt kort på Internet verkligen är du. Standarden används även av MasterCard. Tekniken innebär att när du använder ditt kort för att köpa varor eller tjänster på Internet är det upp till din kortutgivare eller bank att identifiera dig. Identifikationen görs genom att du anger ett personligt lösenord eller kod vid köptillfället. Via krypterad kommunikation kontrolleras detta av kortföretaget via en speciell säkerhetsserver. Detta lösenord har du själv valt eller fått tilldelat av den bank som givit ut kortet. Fördelen för dig som konsument att använda en betaltjänst på Internet som erbjuder 3DSecure innebär att du får en möjlighet att verifiera att du är den verkliga kortinnehavaren, vilket innebär mindre risk att kortet används i bedrägligt syfte. Du känner igen en 3D secure-säkrad betallösning genom VISA's varumärke "Verified by VISA" och MasterCard's varumärke "SecureCode". OBS! 3Dsecure fungerar bara för dig som skaffat tjänsten via din bank.

Dina personuppgifter När du gör din beställning på frankdandy.com uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och personnummer. Samtidigt godkänner du att vi sparar och använder dina personuppgifter för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden mot dig som kund. Vi dokumenterar dessutom viss kommunikation som vi har med dig via telefon eller e-post, för att kunna ge dig bästa service och följa upp dina ärenden.

Enligt Personuppgiftslagen (PUL) har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om informationen är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att den ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall vår kundtjänst. Vi kommer aldrig att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Om du har valt att ta emot vårt nyhetsbrev kommer vi att skicka information och produkterbjudanden till dig via e-post. Vill du inte längre ta emot några nyhetsbrev kan du enkelt avregistrera dig via en avregistreringslänk i det aktuella nyhetsbrevet, eller kontakta vår kundtjänst om du behöver hjälp.

OM COOKIES Vad är cookies? Vår webbplats frankdandy.com innehåller så kallade cookies. En cookie, eller kaka på svenska, är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i cookien är även möjlig att använda för att följa en användares surfande. Det finns två typer av cookies. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen. Den andra typen av cookies kallas sessionscookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här cookien tillfälligt i din dators minne för att vissa funktioner på webbplatsen ska fungera, och sessionscookien försvinner så fort du stänger din webbläsare. (Källa: Post- och telestyrelsen, www.pts.se)

Cookies på frankdandy.com På vår webbplats används cookies av båda typerna. Vi använder några cookies som lagras under en tid och som sparar dina gjorda inställningar. Vi använder oss även av en sessionscookie för att kunna hantera din kundvagn och beställning på webbplatsen. I de cookies vi använder sparas inga personliga uppgifter om dig.

Kan jag undvika cookies? Om du inte vill tillåta cookies kan webbläsaren ställas in så att du automatiskt nekar cookies eller automatiskt informeras om att en webbsida innehåller cookies. Du kan även välja att tillåta cookies från vissa webbplatser som du besöker men fortfarande neka cookies från andra, eller bara tillåta sessionscookies. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Vår webbplats fungerar även om du bara tillåter sessionscookies. Du kan fortfarande se alla produkter och läsa all information. Men om du väljer att inte heller tillåta sessionscookies från vår webbplats kommer du inte att kunna lägga någon vara i kundvagnen eller göra en beställning.

Du kan läsa mer om cookies på Post- och Telestyrelsens webbplats.

VANLIGA FRÅGOR & SVAR VANLIGA FRÅGOR

Hur hittar jag min storlek? Ta en titt på vår storleksguide för att hitta en storlek som passar. Om du har ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss på shop@frankdandy.com så hjälper vi dig.

Kan jag lämna tillbaka en vara? Vi på frankdandy.com vill självklart att du ska vara nöjd med din vara. Därför ger vi dig alltid öppet köp i 14 dagar. Eftersom underkläder är en hygienprodukt får du använda dig av din ångerrätt om varan inte blivit uppackad. Kolla innan du öppnar förpackningen så att storleken är samma som du beställde, att färgen är den samma som du önskade och att det är samma modell. Var även noga med att kolla din storlek innan du beställer. Mer info om Storleksguide.

Vid köp av t-shirts, tanktops, loungewear och badbyxor går det naturligtvis att byta även en öppnad förpackning. Det enda villkoret är att varan kommer tillbaka i originalskick d.v.s. att den ej är använd. Bifoga alltid originalförpackningar och eventuella tags. Om en vara är felexpedierad eller felaktig står vi självklart för returportot.

Hur returnerar jag en vara? Följ steg 1 och 2 nedan för att skicka tillbaka dina varor till oss:

 1. Kontakta kundtjänst på onlineorder@frankdandy.com så snart som möjligt efter leveransen. Ange om det rör en reklamation, byte eller utnyttjande av ångerrätt. Viktigt att du även anger ordernr eller den e-mail som du angav när du beställde varorna så vi kan hitta din order.

 2. Du får sedan en adress av oss dit du ska skicka varan. Som konsument står du själv för returfrakten. När vi har fått varan och ångerköpet, bytet eller reklamationen är godkänd skickar vi en ny vara eller betalar tillbaka det du betalt för varan eller varorna.

OBS! Normalt tar det ca två veckor från att du skickat din retur till oss innan du erhåller eventuell återbetalning. I undantagsfall kan det ta upp till 30 dagar vid återbetalning vilket är den maximala tiden enligt lag.

TVÄTTRÅD & STORLEKSGUIDE Tvättråd Hur du tvättar dina underkläder (och andra kläder) är ofta en av de viktigaste sakerna att tänka på för att hålla dina plagg fina länge. Om du tvättar på fel sätt kan dina underkläder snabbt tappa färg, krympa och i värsta fall till och med förstöras. All tvätt är slitsam. Hur olika material reagerar på olika typer av tvätt varierar. Det bästa som du kan göra är att försäkra dig om att du tittar på underklädernas tvättlapp och följer den angivna uppmaningen.

Sortera din tvätt efter tvättemperatur och färg. Det bästa är att sortera kläder i mörka, svagt färgade och helt vita. Tryck med starka färger på vit botten är ofta särskilt känsliga för tvätt och bör hanteras extra varsamt. Använd inte tvättmedel som innehåller blekmedel. Tänk på att resåren i Frank Dandy’s underkläder är tillverkad i en fin microfiber, vilken ofta slits i förtid om man torktumlar eller använder torkskåp. Dosera tvättmedlet efter anvisningen på förpackningen. Överdosering ger inte bättre tvättresultat. Överdosering av tvättmedel är också sämre för naturen.

FÖR STORLEKSGUIDE SE PRODUKTSIDA

Välkommen till kundservice på frankdandy.com. Här hittar du all information du behöver för att handla hos oss.

We use cookies for statistics, optimized content and ad tracking.Read more about cookies